Vytvorenie aktívnej peny cez wapku a napeňovaciu trysku

Najrozšírenejším spôsobom aplikácie aktívnej peny je práve použitie vysokotlakového čistiaceho stroja – wapky spolu s napeňovacou tryskou. Do nádobky napeňovacej trysky nalejeme neriedený koncentrát aktívnej peny a nastavíme požadované riedenie priamo na tryske. Na trhu sú rozne typy napeňovacích trysiek a niektoré trysky takúto reguláciu obsahovať nemusia. Pre vytvorenie čo najlepšej aktívnej peny odporúčame použiť profesionálnu napeňovaciu trysku.

Riešenia problémov:

  • Otázka: Aktívna pena nie je hustá a veľmi rýchlo steká. 
  • Odpoveď: Overte si, či máte správnu napeňovaciu trysku. Niektorý výrobcovia vysokotlakových strojov prikladajú priamo do príslušenstva trysky na aplikáciu šampóna, čo nie je to isté ako napeňovacia tryska. Napeňovacia tryska mieša prostriedok aj so vzduchom, a práve to vytvára hustú a bohatú penu. Pokiaľ máte napeňovaciu trysku a pena je málo hustá, pridajte koncentráciu prostriedku pootočením ventilu smerom do pozície +. Odporúčame skonstrolovať, či Váš vysokotlakový stroj má minimálne 130 bar tlak a prietok čerpadla aspoň 300 litrov/h. Toto sú minimálne parametre stroja na vytvorenie aktívnej peny.
 
Správna aplikácia aktívnej peny pomocou vysokotlakového stroja - wapky a napeňovacej trysky. Pena má správnu hustotu a dokonale prilne k povrchu karosérie.