Úvod > Čistiaca chémia > Výber vhodnej chémie > Správna chémia na čistenie podlahy

Správna chémia na čistenie podlahy

Pri výbere čistiacej chémie na tvrdé podlahy je veľmi dôležité zadefinovať, či podlaha bude umývaná ručne alebo pomocou stroja na umývanie podlahy. 
 
Pod pomenovaním tvrdá podlaha rozumieme lesklú aj matnú dlažbu, rôzne typy priemyselných liatych podláh a tvrdé PVC podlahy. 
 
V prípade ručného umývania odporúčame použiť chémiu Floor Star 10, ktorá je svojím zložením vhodná na údržbové umývanie podlahy pomocou mopu, mikrovláknovej handry alebo kefky. Chémia je vhodná na použitie v domácnostiach ale taktiež aj vo firemnom prostredí na ručné čistenie podlahy.
 
Pri umývaní podlahy pomocou stroja na umývanie podlahy (tzv. podlahového automatu) odporúčame použitie čistiacej chémie Floor Star 20 a Floor Star 30
 
Floor Star 20 je chémia určená na údržbové čistenie podláh strojom. Svojím zložením je chémia vhodná aj na čistenie stredne znečistených podlách, ako sú kancelárske podlahy, showroomy, obytné priestory, nákupné centrá.
 
Floor Star 30 je ultra silná chémia na čistenie podláh strojom, určená na čistene silne znečistených priemyselných podláh, kde sa nachádzajú napríklad šmuhy od vysokozdvižných vozíkov, olejové fľaky alebo mazivá a podobné ťažko odstrániteľné nečistoty.